CORVINAS'

FASHION

Denim to denim

A farmert a XIV. században találták fel egy francia városban, Nimes-ben. Eredeti neve ez volt: 'serge de Nimes', vagy röviden 'denim'. És később lett csak farmer. Ezt eddig nem tudtátok ugye? A ma farmernadrág néven ismert ruhadarabot eredeti formájában egy favágó megrendelésére Jacob Davis szabómester készítette 1870-ben. Egy biztos, mindig divat volt, mindig divat lesz, és bármivel hordható. Régebben inkább a sportosabban öltözködő hölgyek szerették, manapság már erős sminkkel, vagy akár magassarkúval is hordható. A nagy divattervezők, mint Calvin Klein, Giorgio Armani, vagy Versace csak az 1980–90-es években fedezték fel a denim szövetet. Azóta már nincs olyan tárgy, aminek ne lenne farmer-változata. 


Dorothy nagyon szeret kényelmesebb, lengébb ruhákat, vagy akár csak farmer-póló szetteket hordani. 

„Sosem voltam az a típusú lány, aki akkor érzi jól magát a bőrében, ha magassarkút hord, vagy sok sminket használ. Mindig nőiesebbnek érzem magam, ha kényelmes ruhában vagyok, és a kisugárzásomat használhatom a nőiességem megmutatásához.

B4B487DE-9C42-4501-BDF3-B7C4D22788A6.JPG

Ami nagyon szerencsés egy farmerkabátnál manapság, hogy akár egy tornacipővel és egy lenge, egyszerűbb, de nőiesebb ruhával is jól mutat. Dorothy alapvetően nagyon szereti a különleges darabokat, de hord letisztult, sportos, egységesebb outfitteket is. Itt a cipőt választotta a szettjének legvagányabb darabjának.


„Általában, ha sietnem kell egy fontos eseményre és nincs időm nagyon elkészülni, bármelyik szettemet feldobja a farmerkabát és egy kis smink. Szerintem, ha egy lány megtalálja a legtökéletesebb farmerkabátot, mindig hordani akarja, és minden ruhája mellé szívesen felveszi. Azt gondolom pár dolog van, ami nélkülözhetetlen egy huszonéves lány szekrényéből: a tipikus kedvenc fekete és piros ruhája, egy kényelmes lapos és egy magasabb cipő, a legtartósabb rúzs, egy fehér bőrdzseki és egy farmerkabát.”

7D1B2F32-6682-4673-B8E7-5F9A8D1DF6BC.JPG

Tehát bátran hordjatok farmert, mert sosem megy ki a divatból és egy egyszerű farmer szettet is fel tudtok dobni különleges kiegészítőkkel, ha pedig csak basic kedved van, akkor egy sima fehér pólóval, mint ahogy mi is tettük. :)

Ha tetszett a bejegyzés kövessetek minket, mert hamarosan új posztokkal készülünk! :)

Puszi


CIPŐ - RESERVED

NADRÁG - RESERVED

KABÁT- RESERVED

PÓLÓ - RESERVED
 

Anita Köböl