CORVINAS'

LIFESTYLE

Így lesz tökéletes egy fotód! - Gyakorlati tippek

photoshop.jpg

Sziasztok! Nem vagyok annyira a szavak embere, inkább a képekkel és a látásmódommal szeretek kommunikálni. De most elhoztam nektek pár apróságot, amivel pofásabb képeket szerkeszthettek magatoknak!

Szükségetek lesz egy jól megkomponált képre! Igen, ez nagyon fontos, hiszen enélkül nehéz dolgunk lenne. :) Próbáljátok meg a természetes fény adta lehetőségeket kihasználni, valamint ügyeljetek arra is, hogy az egy képen szereplő tárgyak / elemek jól passzoljanak egymáshoz, és igyekezzetek azokat a "legkívánatosabb" módon elhelyezni.

Valamint szüksége lesz egy ingyenesen letölthető appra, például a VSCO cam-re!

Ezen az appon különböző filtereket találtok, de a filtereken kívül egyéb beállításokat is (kontraszt, fényerő, élessé, stb.). Konkrét szabály NINCS, viszont akad 1-2 dolog, amiket én általában meg szoktam csinálni:

  1. mindig kicsit lejjebb veszem a szaturációt,
  2. ráélesítek a képre,
  3. a legvégén pedig egy "grain", azaz zaj effektet tolok.

Íme néhny példa, hogyan lehet a filtereket és beállításokat variálni (de bátran próbálkozzatok, mi az, ami a ti ízléseteknek, képi világotoknak megfelelő):

 

Remélem tetszett nektek ez a mini "Hogyan szerkeszd a képeidet" poszt, ha pedig további kérdésetek van, keressetek bátran!

Puszi,

Bogi

 

 

KÖSZÖNJÜK A TELEFONOS ILLUSZTÁRCIÓT A SUPERPHONE ÜZLETNEK!

 

Anita Köböl